Darea în plată este mai ieftină

Data publicării:
PRIMA CASA EXCLUSA DIN DAREA IN PLATA Thinkstock

Onorariile percepute de notari pentru autentificarea actelor de dare în plată sunt mai mici cu 50%. Actul normativ care stabileşte acest lucru a fost publicat în Monitorul Oficial.

victorii darea in plata THINKSTOCK

"Se reduc cu 50% onorariile pentru autentificarea actelor de dare în plată încheiate în condițiile Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 330 din 28 aprilie 2016", potrivit Economica.net.

Prevederea apare în Ordinul Ministrului Justiţiei nr 3540/2006, pentru completarea Normelor privind tarifele de onorarii pentru serviciile prestate de notarii public. Actul normativ a fost publicat ieri ]n Monitorul Oficial.

Aşadar cei care vor să dea în plată acum, o pot face cu costuri mai mici şi ar fi bine să se grăbească, pentru că legea este încă în vigoare în această formă.

Mai multe bănci au atacat la Curtea Constituţională legea dării în plată. Curtea a dezbătut, marți, 33 de excepții de neconstituționalitate, cu privire la Legea dării în plată, dar în final, magistrații CCR au amânat luarea unei decizii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri