De ce se tem românii de cumpărăturile din străinătate

Data publicării:
shopping

Românii sunt la coada clasamentului european, în privinţa produselor cumpărate online, din alte ţări. Lipsa de încredere în modalităţile de plată şi faptul că nu pot proba ceea ce cumpără, îi sperie cel mai tare. Este motivul pentru care anumiţi curieri încearcă să atragă clienţii în magazine unde să probeze produsele comandate de pe internet.

41% dintre britanici fac cel puţin odată pe săptămână cumpărături din faţa calculatorului. Sunt urmaţi de irlandezi şi germani, iar în coada clasamentului sunt locuitorii ţărilor nordice.

Îmbrăcămintea, biletele la evenimente şi produsele electronice sunt cele mai comandate produse. Aceleaşi lucruri cumpără şi românii, dar mult mai rar şi preferă magazinele online locale.

Dintre românii care cumpără online, doar jumătate se încumetă să achiziţioneze produse de pe site-urile străine. În schimb, în Austria şi Irlanda, peste 90% dintre internauţi spun că au comandat cel puţin o dată de peste hotare. Pentru că românii sunt încă reticenţi la cumpărăturile online, atunci au apărut magazinele unde pot testa produsele pe care le-au cumpărat de pe internet.

În astfel de magazine cumpărătorii vin să îşi ridice coletele comandate online. Cei care le-au deschis spun că oamenii au mai multe avantaje: nu mai au grija curierului pe care trebuie să îl aştepte acasă, pot plăti cu cardul şi pot proba hainele cumpărate online.

În acest moment sunt doar două opţiuni de livrare pentru orice cumpărător: preluare de la sediul magazinului, sau livrare cu un curier. Noi dorim să fim a treia opţiune de livrare. Timp de 7 zile coletele vor fi păstrate aici, deci au opţiunea să vină atunci când au banii disponibili. Oferim opţiunea cumpărătorilor să vină să îşi ia coletul când au timp,” spune Adrian Rădulescu, partener companie de curierat.

Investitorii spun că vor deschide peste 250 de astfel de puncte numai în Bucureşti. Deocamdată au cinci în Capitală şi vor să-i concureze pe curierii tradiţionali. Aceştia nu fac faţă comenzilor în perioada sărbătorilor sau de Black Friday, iar livrarea produselor se face cu mare întârzirere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri