Sari la conținut

Faliment. Ce poți face dacă ești accidentat de un șofer care are asigurare la Carpatica

În prezent, sunt 26 de mii de dosare de daune care vor fi transferate în 30 de zile către Fondul de Garantare, însă ASF estimează că valoarea totală a daunelor care ar putea fi plătite se va ridica la 624 de milioane de lei.

Totodată, societatea a primit, în primele şase luni ale anului, peste 700 de reclamaţii de la clienţi, cu 45 la sută mai multe decât, în aceeaşi perioadă, a anului trecut. Lichidarea Carpatica Asig este al treilea faliment din asigurări, din ultimii doi ani, dupa Astra şi Forte Asigurări. Potrivit unui raport Deloitte, intrarea în faliment va duce la economisirea a 150 de milioane de lei.

Călin Rangu, şeful Direcţiei pentru protecţia consumatorilor din cadrul ASF: „Păgubiții sunt cei care sunt loviți într-un accident rutier și i-au polița RCA emisă de Carpatica și trebuie să se adreseze Fondului de Garantare pentru despăgubire. Dacă vă lovește astăzi un asigurat Carpatica, până la publicarea în Monitorului Oficial, Carpatica este compania care trebuie să constate dauna. Însă de săptămâna viitoare, în momentul unui accident, trebuie să vă adresați către Fondul de Garantare al asiguraților. Se depune o cerere de despăgubire, FGA-ul realizează constatarea, pe baza acesteia vă dă un document de intrare în reparație cu mașina, se merge la service. Dacă vreți însă să scoateți rapid mașina din servici, trebuie să plătiți reparația și ulterior trebuie să așteptați banii de la Fondul de Garantare.”