FOTO | Cozi la magazine, în prima zi de relaxare. Oamenii au căutat haine, jucării și obiecte de uz casnic

Data actualizării: Data publicării:
pepco floresti 1
Foto: portalcj.ro

În prima zi de după starea de urgență, românii au luat cu asalt magazinele. Și în special pe cele cu mărfuri nealimentare – haine, jucării, obiecte de uz caznic. Dacă unele persoane arată că sunt interesate să se protejeze și poartă mască, altele par să ignore avertizmentele autorităților - nici mască, nici distanță.

Sute de persoane au luat cu asalt magazinul Pepco din comuna clujeană Florești. În prima zi în care au avut voie să iasă din casă fără declarație, s-au înghesuit, la propriu, pentru a cumpăra jucării și haine, scrie portalcj.ro.

pepco floresti 2
Foto: portalcj.ro

Rândul ajungea până în strada principală, iar în interiorul magazinului, oamenii abia se mișcau de înghesuiala creată.

Reprezentanţii IPJ Cluj au declarat, vineri, că au fost încălcate prevederile referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, privind neluarea măsurilor necesare de control, distanţare fizică şi restrictionare a accesului în societatea comercială, s-a stabilit încălcarea prevederilor referitoare la prevenirea şi limitarea răspândirii virusului COVID-19. Pentru încălcarea normelor legislative instituite în perioada stării de alertă, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu 500 de lei a personalului responsabil cu funcţionarea societăţii respective”, au spus poliţiştii clujeni.

Responsabilul sancţionat poate achita jumătate din amendă în termen de 15 zile, adică suma de 250 de lei.

Coadă și la un magazin Zara. Pentru a respecta distanțarea socială, clienții intrau cu rândul.

Din imagini se vede însă că nu toată lumea poartă mască de protecție.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri