Sari la conținut
News Alert

KFC va renunţa la puii cu antibiotice

KFC va renunţa, în Statele Unite, la achiziţia de pui trataţi cu antibiotice importante pentru oameni, până la sfârşitul lui 2018. Politica KFC referitoare la antibiotice este stabilită de la ţară la ţară.

avicola calarasi

Decizia, care a necesitat colaborare din partea a 2.000 de ferme, este o reacţie la schimbarea preferinţelor de consum ale clienţilor, a declarat preşedintele operaţiunilor din SUA ale KFC, Kevin Hochman, relatează Reuters.

Compania s-a mai angajat, recent, că toate produsele de bază folosite nu vor conţine coloranţi şi arome artificiale, până în 2018, iar meniurile nu vor conţine coloranţi alimentari, cu excepţia băuturilor şi produselor unor terţe părţi, informează News.ro.

KFC, al doilea mare lanţ de restaurante din SUA care serveşte produse din carne de pui, după compania privată Chick-fil-A, a dat termen furnizorilor de carne de pui din SUA până la sfârşitul lui 2018 să nu mai folosească antibiotice importante în medicina umană.

Aproximativ 70% din antibioticele vitale pentru combaterea infecţiilor la oameni sunt vândute pentru utilizarea în producţia de carne şi lactate, iar certetătorii sunt îngrijoraţi că folosirea în exces a acestora le-ar putea reduce eficienţa în combaterea afecţiunilor umane.

McDonald's a decis anul trecut să nu mai servească în cele aproximativ 14.000 de restaurante din SUA carne provenită de la pui crescuţi cu antibiotice importante în medicina umană.

Produsul Chicken McNuggets se află în topul vânzărilor, iar schimbarea presează şi restul industriei să procedeze la fel ca McDonald's.

Chick-fil-A a mers mai departe, promiţând în 2014 să treacă la folosirea de carne provenită de la pui crescuţi fără niciun fel de antibiotice, de la sfârşitul lui 2019.

Datorită mărimii sale, KFC a fost în atenţia mai multor campanii a organizaţiilor de protecţie a consumatorilor, sănătăţii şi mediului, pentru reducerea folosirii antibioticelor, pe lângă o coaliţie a acţionarilor britanici şi americani, cu active în administrare de peste 2.000 de miliarde de dolari.

Decizia KFC se va aplica în Statele Unite, la cele 4.200 de restaurante aprovizionate de circa 2.000 de ferme de pui din ţară, a spus Hochman. El a precizat că politica KFC referitoare la antibiotice este stabilită de la ţară la ţară.