Mini Cheesburgers cu oxid de etilenă peste limită. ANSVSA avertizează că vă pun în pericol sănătatea

Data publicării:
Cheesburgers
Mini Cheesburgers, cu oxid de etilenă peste limită. ANSVSA avertizează că vă pun în pericol sănătatea. FOTO: Getty Images

Persoanele care au cumpărat Mini Cheesburgers din reţeaua Carrefour sunt anunţate să nu consume aceste produse, ci să le distrugă sau să le aducă în magazinele de unde le-au cumpărat, potrivit ANSVSA.

În aceste produse s-a detectat prezenţa peste limite a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de seminţe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În acest sens a fost transmisă o alertă europeană.

Potrivit sursei citate, oxidul de etilenă poate prezenta un risc potenţial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung.

Retailerul recomandă persoanelor care au cumpărat aceste produse să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, se menţionează în informarea transmisă către consumatori și care este publicată din 10 noiembrie pe site-ul ANSVSA. Aceasta este activă până la data de 23 noiembrie 2020.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri