O organizație PSD cere autostrăzi mai largi, „ca în Germania”

Data publicării:
autostrada germania

Încurajat de succesul Companiei de Drumuri (CNAIR), anume deschiderea, luni, a 29 de kilometri de autostradă (după 16 luni de inactivitate din acest punct de vedere), o organizație jdețeană a PSD cere autostrăzi mai largi, ca în Germania. Mai mult, organizația județeană spune că dorința unora este ca România să nu aibă autostrăzi.

Încurajați de deschiderea, luni, a două tronsoane de autostradă între Sebeș și Turda, tronsoane care dealtfel trebuiau deschise circulației în primăvara anului 2016, conducerea PSD Alba a trecut la stabilirea unor noi priorități în domeniul infrastructurii de transport.

Un comunicat de presă al organizației menționează ca necesitatea construirea de autostrăzi care „să străbată țara dintr-un colț în altul”. Aceste autostrăzi nu trebuie realizate oricum, ci după modelul german.

„Centenarul Marii Uniri trebuie să reprezinte un start pentru a ne refixa prioritățile naționale, de a avea o strategie coerentă și de a nu mai accepta compromisuri cu cei care nu vor ca România să aibă autostrăzi. Trebuie să lăsăm moștenire copiilor noștri, pentru era post centenar, autostrăzi care să străbată țara dintr-un colț într-altul. Următoarea etapă trebuie să conste în construcția de autostrăzi mai largi, cu 3, 4 și 5 benzi pe sens, la fel ca în Germania, și care să reprezinte adevărate coridoare europene  de circulație rutieră.” a declarat Ioan Dîrzu, deputat de Alba, potrivit unui comunicat de presă al PSD Alba, preluat de ziarulunirea.ro.

Deputatul pare interesat în primul rând de construirea autostrăzilor în Ardeal. “În calitate de deputat al Județului Alba, am fost în permanență preocupat de stadiul lucrărilor la autostrada Sebeș-Turda și continui să militez, la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare, pentru viitoarele lucrări ce implică construcția de autostrăzi în  Ardeal.

“Loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş-Turda vor fi deschise astăzi. Lotul 4 a fost recepţionat, acum se semnează procesul verbal. Urmează să fie şedinţă pentru lotul 3, iar comisia de inspecţie va decide, însă nu văd motive pentru o decizie negativă”, a precizat luni Narcis Neaga, șeful companiei de drumuri și autostrăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri