Prețurile exprimate mai întâi în euro, la case și mașini, ar putea fi interzise

Data actualizării: Data publicării:
auto second hand

Chiar dacă România va intra în zona euro în câțiva ani – cel puțin așa promit oficialii români, exprimarea prețurilor la case și mașini în moneda unică deranjează.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, va propune ca prețurile la case și mașini să fie exprimate în lei și de abia după aceea și în euro, nu doar în euro, ca acum, a declarat acesta vineri, potrivit Hotnews.ro.

Ministrul a discutat cu guvernatorul Mugur Isărescu despre faptul că prețurile ar trebui să fie exprimate în lei. O decizie ar urma să aibă loc la următoare ședință a Consiliului de Supraveghere Macroprudențială.

"Este un lucru pe care l-am ridicat în discuția cu domnul Guvernator pentru, că din punctul meu de vedere, trebuie foarte clar acest lucru clarificat. În România prețurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în... (euro n.r.), dar nu cum este din păcate astăzi, pentru că o astfel de abordare duce la slăbirea leului”, a afirmat ministrul.

Nemulțumirile sale vin în contextul în care vineri moneda unică europeană s-a apropiat din nou de pragul de 4,75 atins săptămâna trecută. A fost a doua creștere semnificativă a euro în această săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri