Primăria Capitalei vrea să refacă 2% din cei 3.000 de kilometri de conducte de termoficare

Data publicării:
radet

În plină perioadă geroasă, peste 1,3 milioane de bucureşteni primesc încă o veste care le dă fiori: primarul Capitalei vrea să refacă urgent 70 dintre cei...3.000 de kilometri de conducte de termoficare ce pot plesni oricând. De altfel, astăzi în cea mai friguroasă dimineaţă a Bucureştiului, peste 30 de blocuri cu mii de locatari au rămas fără apă caldă.

Muncitorii Regiei de Termoficare de la Bucureşti nu mai prididesc să cârpească conductele de apă caldă şi căldură. În fiecare zi sunt atât de multe avarii încât directorii RADET au făcut o secţiune specială în care le anunţă.

Reţeaua de termoficare are 4.000 de kilometri de conducte. 3.000 se pot sparge oricând din cauza vechimii. Primăria face planuri să repare...două procente dintre acestea.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Aproape 70 de km de conductă trebuie reparate urgent, redimensionate pentru a nu mai fi pierderi”

Pierderi pe care tot bucureştenii le plătesc.

Gabriel Dumitraşcu, fost director RADET: „Aceasta pierdere însumează anual undeva între 550-600 milioane de lei”.

Doar în ultimele opt luni din anul trecut conductele de termoficare s-au spart de 1.819 ori. Din cauza defecţiunilor, aproape o treime din energia termică se pierde. Este greu de spus cum se pot rezolva problemele. RADET a intrat în incapacitate de plată acum un an şi jumătate, cu datorii de aproape patru miliarde de lei. De supravieţuirea sistemului aflat pe locul doi în Europa (S2) după cel din Mosova depind peste 500.000 de apartamente şi 5.000 de instituţii de stat şi firme particulare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri