Racordarea la gaze se poate solicita și prin e-mail

Data publicării:
gaze

Cererile de racordare şi documentele pot fi depuse prin e-mail, fax, poştă sau personal la sediul operatorului sistemului de distribuţie a gazelor naturale, potrivit modificărilor aduse de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie.

contoare gaze scumpiri caldura sursa foto digi24

ANRE a aprobat noi reguli privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, potrivit News.ro.

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat marţi un regulament pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, prin care se reduce timpul efectiv de punere în funcţiune a racordării la sistemul de distribuţie, dar şi costul racordării.

Regulamentul urmăreşte reducerea timpului de realizare şi de punere în funcţiune a racordării la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, precum şi reducerea costului racordării şi de realizare a extinderii şi/sau redimensionării obiectivelor/conductelor de distribuţie a gazelor naturale prin prisma introducerii competiţiei între operatorii economici autorizaţi ANRE, aleşi de solicitanţi.

De asemenea, cererile de racordare şi documentele pot fi depuse prin e-mail, fax, poştă sau personal la sediul operatorului sistemului de distribuţie a gazelor naturale.

Regulamentul permte şi monitorizarea de către ANRE a activităţii operatorilor de distribuţie a gazelor naturale, a operatorilor economici autorizaţi ANRE precum şi a verificatorilor de proiecte atestaţi ANRE care prestează în cadrul procesului de racordare la sistemul de distribuţie a gazelor naturale etc.

Regulamentul privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale va intra în vigoare la data abrogării dispoziţiilor privind racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1043/2004 pentru aprobarea regulamentului privind accesul la sistemul naţional de transport al gazelor naturale, a regulamentului privind accesul la sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi a regulamentului privind accesul la conductele de alimentare din amonte, cu modificările şi completările ulterioare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri