RATB și Metrorex, bilet comun de călătorie

Data publicării:
card unic

Regia de transport de suprafață, RATB, și cea de transport cu metroul, Metrorex, vor emite în comun trei tipuri de legitimații de călătorie.

Cele trei tipuri sunt: biletul unic valabil 60 de minute cu un preț de 5 lei, cel cu 10 călătorii, fiecare călătorie putând dura cel mult 60 de minute, cu un preț de 34 de lei și abonamentul pentru o zi, cu un preț de 17 lei.

Decontarea se va face la vânzare iar valoarea suportului contactless se va încasa de către emitentul cardului comercializat (Metrorex / RATB), potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor.

Valoarea suportului contactless reprezintă diferenţa dintre tariful titlului de călătorie şi suma tarifelor titlurilor de călătorie aferente, decontate de către RATB şi Metrorex.

Titlurile acceptă ultima validare cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite (60 min.) şi permit călătoria până la capătul liniei la R.A.T.B. sau până la ieşirea din staţie de la Metrorex S.A.;

Abonamentul de o zi valabil pe liniile R.A.T.B. şi Metrorex S.A. permite un număr nelimitat de validări, atât la R.A.T.B., cât şi la Metrorex S.A., are valabilitate 24 ore începând cu ora şi minutul la care se face prima validare şi permite călătoria până la capătul liniei la R.A.T.B. sau până la ieşirea din staţie de la Metrorex S.A.

Tariful de călătorie va fi format din cota parte care revine RATB, cea care ajunge la Metrorex, la care se adaugă contravaloarea suportului contactless, de aproximativ un leu.

Prevederile vor deveni aplicabile după ce proiectul de act normativ este aprobat și publicat în Monitorul Oficial. Un sistem similar a mai fost introdus la finele lui 2012 insă nu a fucnționat mult timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri