S-a „furat” startul de Black Friday. ANPC: Atenție la falsele reduceri!

Data publicării:
black friday

Unele magazine din România au început deja reducerile de Black Friday. Puteți economisi până la 1.000 de lei pentru un telefon sau 2.000 de lei pentru un automat de cafea. Atenție, însă! Comisarii ANPC avertizează că de luna viitoare, odată ce se vor înmulți ofertele, unii comercianți pot să afișeze la raft reduceri false.

Magazinele care au furat startul de Black Friday isi prezinta deja ofertele.

Camelia Cristea, reprezentant magazin electrocasnice: Avem 750 de mii de produse în ofertă cu reduceri de până la 80%.

Cele mai vânate produse în perioada reducerilor sunt: telefoanele, espressoarele si televizoarele.

Vânzător: Să știți că ați făcut o alegere grozavă cu televizorul, este foarte bine dezvoltat pe partea de smart internet.
Reporter: Ce reducere ați găsit?
Client: Acest televizor era la 2.500 și redus este la 1.499.
Reporter: Cumpărați de obicei de Black Friday?
Client: Nu. S-a întâmplat să fie și reducerea, aveam nevoie și de un televizor.

La jumătatea lunii următoare, ofertele se vor înmulti și la alte magazine, dar atenție, există riscul și să fiți păcăliți, avertizează inspectorii ANPC.

Horia Constantinescum, președinte ANPC: Oamenii trebuie să urmărească produsele de valoare, pe care vor să le cumpere, ca să se asigure că cel puțin în urmă cu 30 de zile, prețul care urmează să primească discount era acela. Nu rare au fost situațiile când prețurile aparent cu discount, erau mărite și apoi scăzute. Echipa noastră de aur a sancționat operatori economici care aveau afișat la raft, profită acum. Și am vrut să aflăm de ce profităm de fapt, și ne-am dat seama că profităm doar de faptul că eram în control în acel magazin.

Românii au preluat conceptul de Black Friday în 2011 de la americani, dar perioada reducerilor este stabilită de fiecare comerciant în parte. Anul trecut, o singură companie din România a înregistrat de Black Friday comenzi în valoare de 460 de milioane de lei.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri