Scandalul emisiilor lovește încă o mare companie europeană

Data actualizării: Data publicării:
Air Pollution Levels In Putney Exceed Yearly Quota Just Days Into 2013
Foto: Guliver/Getty Images

Producătorul în cauză pretinde că o componentă de control a emisiilor folosită la vehiculele sale se degradează mult mai rapid decât se estima, astfel încât motoarele ar putea depăşi limitele de emisii de oxid de azot.

Air Pollution Levels In Putney Exceed Yearly Quota Just Days Into 2013
Foto: Guliver/Getty Images

Acţiunile Volvo au scăzut semnificativ, astăzi, după ce grupul auto suedez a anunţat că o componentă de control a emisiilor folosită la vehiculele sale se degradează mult mai rapid decât se estima, astfel încât motoarele ar putea depăşi limitele de emisii de oxid de azot, transmite Reuters. 

Compania, care produce camioane, autobuze şi echipamente de construcţii, a informat că o mare parte din motoarele potenţial afectate au fost vândute în Europa şi America de Nord, cele mai mari pieţe ale sale, iar costurile estimate ale reparaţiilor ar putea fi "substanţiale", potrivit Agerpres.ro. Acţiunile Volvo au scăzut marți dimineață cu 6%, la 133,60 coroane suedeze, fiind cel mai semnificativ declin în cadrul indicelui principal al Bursei de la Stockholm.

Un purtător de cuvânt al companiei suedeze a precizat că au fost informate autorităţile din Europa şi America de Nord, unde reglementările privind emisiile sunt mai stricte, dar încă nu există planuri privind rechemarea vehiculelor. 
După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 - 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, autorităţile au ordonat efectuarea de teste de emisii la toate modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri