Sute de cereri pe zi pentru Prima Casă

Data publicării:
prima casa

Prima Casă a ajuns să înregistreze chiar și 500 de noi cereri pe zi, asta în condițiile în care există deja în stadiu de analiză 7.000 de dosare.

După ce banii din prima tranșă s-au epuizat în doar o lună de zile, programul va continua, în etapa a doua, cu o infuzie de 500 milioane lei. Sunt bani pe care băncile îi vor putea debloca la finalul lunii și care vor ajunge pentru achiziția a 5.500 de locuințe.

În condițiile în care creditele se dau ca pâinea caldă, suma totală de aproape 2,7 miliarde de lei, disponibilă pentru finanțarea programului anul acesta, ar putea fi insuficientă. Valoarea totală a creditelor care vor putea fi acordate prin Prima Casă va fi de 5-6 miliarde lei. Circa 30.000 de locuințe vor putea fi cumpărate în acest an prin programul guvernamental.

Prima Casă acoperă circa 60% din finanțarea creditelor imobiliare de pe piața românească. Anul acesta, sunt oferite două tipuri de garanții, una de 50% din valoarea creditului pentru locuințele noi la o valoare maximă de 70.000 euro și o garanție de 40% din valoarea împrumutului pentru o locuință veche de până în 60.000 euro. O altă modificare a fost operată de una dintre băncile înscrise, care a dublat avansul la 10%.

De când a demarat programul, în 2009, peste 200.000 de persoane și-au luat locuințe prin Prima Casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri