Sari la conținut

Teodorovici are soluția anti-avarie pentru serverele Fiscului

Eugen Teodorovici spune că în viitor va exista contract de mentenanță pentru sistemul informatic al Fiscului, care a fost picat zilele trecute. ”Aceste lucruri s-au știut la nivelul Fiscului de ani de zile„, spune el.

De ani de zile toate partea de infrastructură a Fiscului este învechită, motiv pentru care apar blocaje identic cu cele de zilele trecute, a spus joi ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Situația ”nu are nicio legătură cu acea reformă la nivelul Fiscului pe zona de IT”, a spus el.

Teodorovici spune că pe viitor va exista un contract de mentenanță a sistemului. Acum acesta nu există și aceasta este una dintre cauzele pentru care au apărut problemele de zilele trecute.

”Vreau să transmit scuzele mele față de toți contribuabilii care în aceste zile au avut neplăceri pentru că sistemul nu a funcționat”, a spus el. Teodorovici a dat asigurări că România nu va pierde împrumutul de la Banca Mondială pentru modernizarea ANAF.

Site-ul Fiscului a stat inaccesibil aproape o săptămână. Marți, pe prima pagină a site-ului era afişat un mesaj care arată că se fac lucrări de mentenanţă. Aceasta este informația oficială. În realitate nu era vorba de mentenanță ci de defecțiune. Doar așa se explică faptul că ANAF nu a dat niciun comunicat de presă în care să anunțe aceste operații de mentenanță.