Compania de Drumuri, dată în judecată din cauza Transfăgărășanului

Data actualizării: Data publicării:
transfagarasan

Mai mulți agenți de turism din Argeș au chemat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cerând modificarea regulamentului de funcționare a DN 7C – Transfăgărășan ce permite ca porțiunea de maximă frumusețe a drumului să rămână după iarnă închisă, inclusiv în luna iunie a fiecărui an.

Sursa foto: motociclism.ro

Procesul deschis la începutul acestei luni la Tribunalul Argeș are drept cauză nemulțumirea mai multor firme argeșene din domeniul turismului, cauzată de faptul că turiștii nu au cum să ajungă la unitățile de cazare din cauza închiderii drumului de către CNAIR.

Deşi nu mai există decât foarte puţină zăpadă, CNAIR a montat o barieră în zona Cabanei Capra, blocând astfel accesul sutelor de turişti care au venit în weekend pe Transfăgărăşan şi care doreau să ajungă măcar până la Cascada Capra pentru a se bucura de minunăţia acestor locuri, scrie ziarulargeșul.ro. Ziarul notează că Institutul Național de Meteorologie a incetat monitorizarea specială a zonei la începutul acestei luni, fapt care ar demonstra că nu mai există pericole.

Agenții de turism consideră închiderea prelungită a șoselei drept o batjocură la adresa cetățenilor. ”Sperăm ca toţi cei care iubesc Transfăgărăşanul să ia atitudine, astfel încât să obligăm o instituţie a statului (CNAIR) să înceteze batjocura la adresa cetăţenilor şi să lucreze în spiritul rezolvării obiective a tuturor problemelor”, spune Dumitru Grecu, reprezentant al firmei Valea cu Pești S.A.

Firmele cer in instanță în dosarul nr.2613/109/2018 modificarea parțială a Regulamentului de funcționare al DN 78C, în special modificarea articolului care recomandă inchiderea circulației între km 104 (Piscul negru) și km 130 (Bâlea Cascadă) în perioada 1 noiembrie – 30 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri