Trei spitale din Bucureşti rămân fără apă caldă şi căldură. Precizările RADET

Data publicării:
robinet apa calda bucuresti
FOTO: Agerpres

Criza apei calde şi a căldurii din Bucureşti afectează trei spitale, printre care şi cea mai mare unitate medicală din Capitală – Fundeni, unde sunt internaţi 990 de pacienţi.

Cele trei spitale afectate sunt Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.

Managerii au primit înştiinţare de la RADET în această dimineaţă că vor rămâne fără apă caldă în următoarele 24 de ore.

Au fost găsite soluţii de compromis pentru blocurile operatorii şi secţiile de terapie intensivă, unde căldura va fi asigurată cu aparatele de aer condiţionat şi calorifere electrice.

Nu doar zona FFundeni este afectată. Nu vor avea căldură nici bucureştenii de la Apusului şi Aviaţiei

RADET a informat joi că furnizarea agentului termic în zona Fundeni se sistează pentru un interval de maximum 24 de ore, ca urmare a unei avarii produse pe Magistrala de termoficare 2Dn 600, veche de 43 de ani, care ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.

Cinci puncte termice şi două instituţii sunt afectate de această avarie, potrivit sursei citate.

Totodată, se sistează agentul termic până la ora 24,00 în cartierul Aviaţiei, ca urmare a unei avarii produse pe o magistrală de termoficare Dn700, poziţionată înaintea zonei unde deja se înlocuiesc tronsoane din perimetrul străzii Nicolae Caramfil.

Magistrala are o vechime de 36 de ani, iar înlocuirea celor mai afectate tronsoane a început în vara acestui an.

Tot joi, se sistează agentul termic, pentru maximum 12 ore, în zona Apusului din Sectorul 6, pentru remedierea unei avarii apărute pe tronsonul care alimentează această zonă - conductă Dn400, reţeaua fiind veche de 54 de ani.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri