Turiștii străini, fascinați de tradițiile românești de Crăciun

Data actualizării: Data publicării:
Copil imbracat de colindat
Tradiții și obiceiuri de Crăciun în România. Foto: Shutterstock

Sunt destui străini care îşi petrec Crăciunul în România. Descoperă locuri fascinante şi tradiţii autentice. Nu se dau înapoi nici de la a gusta mâncarea românească. Bineînţeles, sarmalele sunt primele pe listă.

Turist: Primul lucru care ne place este că totul este foarte frumos, vremea este acum bună şi oraşul foarte frumos.

Turistă: Noi nu sărbătorim Crăciunul, tinerele generaţii sărbătoresc asta, dar e puţin diferit, e ca o zi de Sfântul Valentin mai mult.

Ciprian Enea, consultant turism: Sunt orașe interesante în România, sunt orașe precum Timișoara, Brașov, Oradea, Iași, București unde târgurile de Crăciun sau petrecerile în stradă de Revelion au devenit faimoase, au devenit, ca să spunem așa, atactive pentru diverse categorii de public, atât din Europa, cat și din afara Bătrânului continent.

Turistă: Oraşul este foarte frumos, în special noaptea. Îmi plac toate decoraţiunile, sunt multe luminiţe. Sunt foarte frumoase!

Turistă: Este un alt stil de viaţă, este un alt fel de civilizaţie. Vom merge să vedem în seara asta un dans folcloric.

Cluj-Napoca e altă destinaţie de vacanţă căutată de turişti din toată lumea.

Turist din Rusia: Avem nişte sărbători frumoase în România. Suntem din Rusia, din Moscova. Suntem pentru prima dată în Cluj şi mi se pare un oraş frumos. Mulţi oameni, vin bun.

Turistă din Grecia: Oamenii şi oraşul şi mâncarea. Totul e deosebit.

În luna decembrie 2017, peste 156 de mii de turişti străini au ajuns în România.

Ciprian Enea, consultant turism: Dacă ar fi să ne luăm după cifrele anului 2018, comparativ cu 2017, observăm o creştere per ansamblu de 7-8-10 procente.

Anul trecut, peste 84 de mii de turişti străini au vizitat Bucureştiul în ultima lună a anului, iar peste 5.000 s-au relaxat în staţiunile de la munte, anul trecut.

Turiști: Crăciun fericit, România!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri