Uber dă replică taximetriștilor

Data actualizării: Data publicării:
uber telefon
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Amenințările de luni ale taximetriștilor conform cărora cât de curând vor face grevă dacă activitățile Uber nu vor fi aduse în legalitate nu au rămas fără replică din partea firmei Uber România.

Uber Bucuresti - mariciu.ro
Foto: mariciu.ro

Uber spune că dorește reglementare, însă reguli care să țină cont de faptul că "Uber nu este un serviciu de taxi - este o aplicație de mobil care permite oamenilor să își împartă mașina contra cost într-un mod transparent, sigur și 100% fiscalizat".

"Demersul COTAR, bazat în buna parte pe dezinformare, echivalează cu încercarea de a dez-inventa Internetul, în avantajul câtorva și în dezavantajul a zeci de mii de oameni. Nu poți opri inovația tehnologică doar pentru că, odată cu ea, ești nevoit sa evoluezi și tu. Dacă pentru COTAR sunt prioritare interesele transportatorilor și ale firmelor de taxi, pentru UBER România prioritare sunt satisfacția și siguranța oamenilor care se deplasează prin orașe".


Uber mai spune ca 250.000 de persoane i-au folosit serviciile în ultimii doi ani și că șoferii parteneri și compania contribuie cu milioane de lei la buget.

Uber a anunţat marți că va opri serviciul utilizat de 2.000 de şoferi privaţi din Danemarca începând din 18 aprilie, din cauza reglementărilor care ar impune licenţierea maşinilor care sunt folosite ca taxiuri, precum şi instalarea de senzori pentru scaune şi aparate de taxat, în loc ca un smartphone să calculeze costul curselor, aşa cum procedează Uber.

Decizia Uber de a se retrage din Danemarca a fost luată în urma unei propuneri a guvernului acestei ţări de a înăspri reglementările în domeniul taximetriei şi a unei decizii a justiţiei, de la sfârşitul anului trecut, potrivit căreia compania oferă un serviciu ilegl de taximetrie.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a solicitat luni adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului prin care ei spun că va fi eliminată pirateria și toate activitățile neautorizate din transporturi. Printre aceste activități ei au menționat și serviciile Uber. Contrar ei amenință cu o grevă începând cu 16 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri