Undă verde pentru exproprierile lui Becali și Țiriac la Aeroportului Otopeni

Data actualizării: Data publicării:
aeroport otopeni bun

Proiectul de extindere al aeroportului Otopeni a fost aprobat zilele trecute de către Consiliul Interministerial al Lucrărilor Publice ceea ce înseamnă că proiectul va putea fi demarat, prima etapă fiind exproprierea terenurilor necesare. Printre deținătorii importanți de terenuri se găsesc și oamenii de afaceri Gigi Becali, cu 10 hectare, și Ion Țiriac.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti a mai făcut un pas spre modernizarea sa care prevede, printre altele, un nou terminal de pasageri. Proiectul de dezvoltare, are o vechime de cel puțin zece ani și prevede realizarea unei platforme, sistem căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri. Investiţia este estimată la 4,75 miliarde lei (peste un miliard de euro).

Informațiile sunt cuprinse într-un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai obiectivului de investiţii de interes naţional şi utilitate publică „Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti”, publicat miercuri în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

„Noutatea este că a fost obținut avizul Consiliului Interministerial pentru Lucrări Publice pe această lucrare ceea ce înseamnă că anul viitor vom putea prevede bani pentru exproprieri și vom putea să le începem”, spune un oficial al Ministerului Transporturilor, sub protecția anonimatului.

Printre persoanele care vor trebuie expropriate pentru realizarea noului terminal de pasageri se numără și oamenii de afaceri Ion Țiriac și Gigi Becali. Derularea proiectului presupune exproprierea a 600 de hectare de teren deținute de mai multe sute de proprietari, cel mai mare fiind, potrivit unor informații neoficiale, Ion Țiriac.

Aeroportul Otopeni are în prezent un singur terminal, format din mai multe clădiri. Noul proiect va fi practic cel de-al doilea terminal al aeroportului şi se va afla la o distanţă de câteva sute de metri de actualul terminal.

Nota de fundamentare prevede un termen de execuție al lucrărilor de cinci ani. Noul aeroport va cuprinde o parcare cu 9.600 de locuri, un terminal de 10 hectare, căi de rulare și platforme pe 910.000 metri pătrați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri