VIDEO. Nicuşor Dan: Propunerile la legea taximetriei, abuz în serviciu

Data actualizării: Data publicării:
nicusor dan
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Parlamentarul avertizează că modificările aduse zilele trecute legii taximetriei pot fi considerate abuz în serviciu. El ar fi scris scrisori pe această temă mai multor instituții publice implicate în elaborarea proiectului.

Nicușor Dan susține că modificările legii care duc la interzicerea aplicațiilor Clever Taxi sau Star Taxi ar fi promovate în urma unui lobby al dispeceratelor clasice de taximetrie și a taximetriștilor vechi. Proiectul reprezintă un pas înapoi, un regres tehnologic similar cu cel prin care s-ar fi dorit interzicerea automobilelor de către deținătorii de trăsuri.

”Am trimis o scrisoare către ministrul Dezvoltării, cel al Transporturilor şi către ANRSC, pentru că ei sunt cei care întocmesc proiectul, dar şi către cei care avizează, respectiv ministrul Justiţiei, Finanţe, Comunicaţii şi MAI, dar şi către premier, pentru că acest proiect încalcă pincipiul european al liberei concurenţe şi încalcă şi directive europene. Una dintre directive spune că acest tip de activitate nu trebuie reglementat. (...) Proiectul se încadrează la infracţiunea de abuz în serviciu cu foloase necuvenite pentru alţii”, afirmă Dan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Intervențiile sale vin după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a realizat un proiect de OUG care vine să închidă portițele prin care șoferii UBER scăpau neamendați.

Ce prevede proiectul

Proiectul aduce noutăți în privința a trei aspecte, anume șoferii UBER și servicii similare, precum și taximetriștii care desfășoară activitate în altă localitate decât cea în care au autorizație.

Prevederile legii 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi și închiriere prevedea sancționarea șoferilor care practică ”în mod repetat”, contra cost, transportul de persoane. Ori, tocmai caracterul repetitiv era greu de probat de autorități. ”Un alt aspect constatat în practică, îl reprezintă dificultatea  sancţionării cu amenda ce se aplică potrivit art. 55, pct. 3, lit h) din Legea nr. 38/2003, persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea, în mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de mărfuri cu un autovehicul (....) este dificil ca organele de control să probeze caracterul repetitiv al faptei, astfel încât să poată aplica sancțiunea, neexistând posibilitatea efectivă de a monitoriza de câte ori o persoană exercită activitatea de transport persoane în regim de taxi în altă localitate decât cea de autorizare, prin staționarea în acea localitate”, spune nota de fundamentare. Proiectul prevede renunțarea la particula ”în mod repetitiv”.

Al doilea aspect privește posibilitatea taximetriștilor de a derula activități în alte localități decât cele în care sunt autorizați. În acest caz portița folosită era partea de prevedere care cerea ca staționarea să aibă loc ”în mod permanent” pentru ca șoferul să fie sancționat. Și in acest caz Ministerul Dezvoltării propune renunțarea la caracterul permanent al staționării.

Și în fine noua lege își va lărgi sensul dispeceratului de taxi. În vitor, pe lângă ceea ce se înțelege în prezent ca dispecerat, se vor introduce și aplicațiile web sau pe telefon dacă acestea au scopul preluării de comenzi de transport.

Dispeceratul taxi este definit ca ”activitate conexă transportului în regim de taxi, marfă sau bunuri, autorizată de autoritatea de autorizare, care permite preluarea comenzilor de transport prin intermediul telefonului, aplicației informatice mobile de taxi sau alte mijloace ce pot fi descărcate cu ajutorul internetului şi le transmite taximetristului prin staţia radio de emisie-recepţie, prin intermediul aplicației informatice mobile de taxi conectată la internet”.

Persoanele care efectuează servicii de transport fără autorizație pot fi sancționate, conform legii 265 din 2007, cu amendă cuprinsă între 25.000 lei și 50.000 lei.

Proiectul nu aduce ameliorări în privința aspectelor care nemulțumesc în prezent clienții firmelor de taximetrie cum ar fi refuzul efectuării unei curse, stabilirea arbitrară a costului călătoriei de către taximetrist, comportamentul neadecvat al acestora, etc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri