VIDEO. Plinul s-a scumpit cu peste 70 de lei în ultimul an

Data actualizării: Data publicării:
US Gas Prices Rise For 35 Consecutive Days
MILL VALLEY, CA - MARCH 03: A customer pumps gasoline into his car at an Arco gas station on March 3, 2015 in Mill Valley, California. U.S. gas prices have surged an average of 39 cents in the past 35 days as a result of the price of crude oil prices increases, scheduled seasonal refinery maintenance beginning and a labor dispute at a Tesoro refinery. It is predicted that the price of gas will continue to rise through March. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

România este campioană la scumpirile carburanților în UE.

Prețul benzinei a depășit nivelul de 6 lei la litru în unele benzinării. Un litru de motorină a ajuns să fie vândut, în medie, cu 5 lei şi 42 de bani, dar sunt cazuri când ajunge şi la 6 lei.

Preţul de acum e cu 20% mai mare decât la sfârşitul lunii august 2017, înainte de reintroducerea supraaccizei la carburanţi.

Motorina a ajuns să coste în România mai mult decât în alte ţări mult mai bogate din UE, precum Austria, Spania sau Luxemburg.

Și benzina s-a scumpit cu aproape 70 de bani pe litru de la sfârşitul lui august 2017, însă doar Bulgaria şi Polonia au preturi, exprimate în euro, mai mici decât cele de la noi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri