Vom avea o nouă lege a apelor minerale

Data publicării:
shutterstock_111304484

Ministerul Economiei vrea să lanseze în dezbatere două noi legi, privind minele şi apele minerale, până la 1 septembrie.

Ministerul Economiei vrea ca până la 1 septembrie să lanseze în dezbatere publică noua lege a minelor, dar şi legea care va reglementa domeniul apelor minerale, a declarat, duminică, la Abrud, Mihai Fifor, potrivit News.ro.

Ministrul Economiei a spus, într-o conferinţă de presă, că ministerul lucrează la legea a minelor şi la cea care va reglementa domeniul apelor minerale astfel încât doreşte să le introducă în consultare şi dezbatere publică până la 1 septembrie.

"Noi avem intenţia ca undeva până la 1 septembrie să venim cu legea minelor, o lege care va reglementa foarte multe chestiuni în domeniul mineritului, şi totodată tot până la 1 septembrie vom veni şi cu legea apelor minerale”, a susţinut Fifor.

Întrebat dacă legea minelor ar putea fi un nou început şi pentru mineritul de la Roşia Montană, Fifor a sous că în acest caz ministerul aşteaptă finalizarea litigiului dintre statul român şi compania care a dorit să investească în exploatare.

"Aşteptăm să vedem cum se finalizează acest litigiu şi vom discuta. Cât priveşte legea minelor, da, este o parte dedicată ideii redeschiderii unor exploatări miniere, dar o să îmi permit să vă rog să ne lăsaţi să ieşim cu draftul în consultare publică în dezbatere şi atunci o să discutăm punctual pe fiecare capitol al legii minelor”, a răspuns ministrul Economiei.

El a mai spus că ministerul are în lucru şi legea care priveşte redevenţele, act normativ care ar prevede atât inventarierea tuturor redevenţelor, dar şi alte chestiuni tehnice din domeniu, intenţia Guvernului fiind să nu mărească redevenţele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri