Controale și amenzi-record în domeniul panificației, după scăderea TVA-ului

Data publicării:
paine-3

Controalele au vizat toată ţara. Ţinta poliţiştilor şi inspectorilor ANAF au fost societăţile comerciale care nu declarau în totalitate obiectul activităţii şi cele care produceau ilegal, fără autorizație.

Acțiunea a debutat pe data de 1 septembrie. În două luni au fost vizate peste 28.000 de societăți. Și au fost date peste 48.000 de sancțiuni.

Cuantumul amenzilor depăşeşte patru milioane de euro. Acţiunea poliţiştilor a produs efecte pe piaţa produselor de panificaţie.

„Datele statistice pe luna septembrie arată că producţia fiscalizată la pâine a crescut cu 9% şi la făină cu 11%. Este un lucru îmbucurător pentru prima lună, o singură lună, să avem o creştere aşa. Dacă se continuă şi lunile următoare, iată că iese la suprafaţă cât mai multă producţie”, susține Aurel Popescu, preşedinte Rompan.

Multe dintre societățile amendate nu aveau autorizaţiile necesare ca să poată produce pâine sau alte produse de panificaţie.

Raziile poliţiştilor au vizat şi drumurile naţionale şi autostrăzile. 105 tiruri sau camioane care transportau pâine au fost confiscate. Acţiunea care a debutat la 1 septembrie va continua şi în lunile următoare.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri