Costurile economice ale minivacanței de Sfânta Maria

Data publicării:
bani 5

Stelian Muscalu, gazda emisiunii Business Club de la Digi24, a detaliat costurile acestui „exercițiu de imagine” al autorităților.

„Nu doar zilele libere au contribuit la o creștere economică mult mai slabă în al doilea trimestru al anului, dar aceste zile reprezintă costuri pe care România nu și le poate permite, asta poate nu reușesc să înțeleagă cei care iau astfel de decizii. Avem o creștere economică fragilă, pe care trebuie să o susținem, nu o putem susține din vârful muntelui sau de pe plaja Mării Negre”, a explicat Stelian Muscalu, gazda emisiunii Business Club de la Digi24.

Creșterea a fost 2,1 la sută în primul trimescu, față de primul trimestru al anului trecut, și de 1,2 la sută, în al doilea trimestru, raportat la al doilea trimestru al anului trecut.

În al doilea trimestru, respectiv aprilie, mai, iunie, creșterea a fost de doar 0,3 la sută față de primul trimestru al acestul an.

Un calcul simplu arată că angajatorii pierd 120 de milioane de euro pe zi, respectiv salariile celor 4,5 milioane de angajați care sunt plătiți, deși sunt liberi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri