Cozi interminabile la plata impozitelor. Doar 176 de primării din 3.000 acceptă plata cu cardul

Data publicării:
coada ghiseu taxe

La Administrația Financiară a sectorului 2, câteva zeci de oameni stăteau la coadă pentru a-şi achita impozitul pe chirii. Surpriză însă: nu se poate plăti cu cardul, aşa că românii trebuie să aibă bani cash şi să piardă cel puţin jumătate de oră.

La Direcţia Taxe şi Impozite din Sector 6, impozitul pentru case şi maşini se poate plăti cu cardul online sau la ghişeu. Puţini sunt însă cei care evită statul la coadă şi achită dările pe internet.

Cam 5% ne achită sub forma aceasta, cei mai mulți doresc să plătească la ghișeu”, spune Daniel Rus, directorul Direcției Fiscale sector 6.

Oamenii spun că nu știau că au această opțiune sau că li se pare mai simplu să plătească cash, chiar dacă durează mai mult.

În total, românii au plătit anul trecut taxe şi impozite online în valoare de doar 133 milioane lei, iar media unei taxe a fost de 358 de lei.

Însă doar 176 de primării, din cele 3.000 câte există în toată ţara, acceptă plata cu cardul.

Nici patronii de firme nu au o viaţă uşoară atunci când trebuie să îşi achite taxele către stat.

Antreprenorii români fac 39 de drumuri anual pentru a-și achita taxele și impozitele, de trei ori mai multe decât media europeană, și pierd 200 de ore.

Soluția ideală ar fi ca impozitul pe profit să se platească o data pe an, nici nu aduce profit așa mare statului încât să se justifice plata trimestrială”, spune expertul în fiscalitate Emilian Duca.

Noul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, recunoştea recent că statul la coadă trei ore nu va duce la creşterea încasărilor.

Am spus că analizez taxele fiscale și parafiscale. Voi anunța câte și dacă se pot tăia taxe fiscale și parafiscale”, a spus ea.

În total, firmele au de achitat 300 de taxe anual. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri