Craiova. Fântâna de un milion de euro ar putea fi demolată

Data publicării:
fantana cantatoare craiova

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, spune că fantâna muzicală din centrul oraşului are în primul rând costuri mult prea mari de întreţinere, deoarece consuma multă energie electrică. Totodată, edilul spune că atunci când e nevoie de reparaţii se fac improvizaţii, pentru că nu se găsesc piese de schimb pentru această fântână.

Mai mult, de șapte ani de când a fost dată în folosinţă, în Piaţa Mihai Viteazul, unde este amplasată, se ascultă aceleaşi șase melodii.

Nu numai fântâna din centrul oraşului ar putea fi demolată. Administraţia locală a anunţat că are de gând să schimbe radical şi aspectul altor fântâni arteziene din Bănie. Pentru a găsi cele mai bune soluţii în ceea ce priveşte soarta acestor construcţii, Primăria a organizat un concurs de idei, în care aşteaptă proiecte şi planuri ale arhitecţilor.

Inaugurată în 2007, fântâna muzicală din piaţa Prefecturii are o suprafaţă de 288 de metri pătraţi. Apa tâşneşte la peste 20 de metri înălţime, luminată de sute de proiectoare subacvatice cu diverse culori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri