Cristian Preda, despre bugetul pe 2015: „ Îşi bat joc de noi. Chiulangii de deputaţi şi senatori fac în nouă zile o analiză a bugetului”

Data publicării:
cristian preda

Bugetul pentru anul 2015 a fost aprobat abia vineri de Guvern. Invitat la Digi24, europarlamentarul Cristian Preda a spus că „acest lucru este o încălcare a legii”. „Lucrurile sunt foarte grave, pentru că legea spune că bugetul trebuie prezentat mai devreme. Asta este o clară încălcare a legii şi văd că nu mai are o problemă nici premierul, n-am auzit nici vocile Opoziţiei. Că ar trebui dărâmat acest premier, care a folosit propriul guvern împotriva cetăţenilor români, împiedicându-i să voteze. Negocierile cu FMI au fost amânate de acelaşi Victor Ponta, în speranţa că dă pomeni electorale ca să ajungă la Cotroceni”, a spus Cristian Preda la Digi24.

Sunt nişte amatori, mai spune europarlamentarul. „Cum să nu-mi pierd cumpătul când o ţară UE n-are buget în 12 decembrie”, a spus Cristian Preda.

„Ideea de a analiza bugetul în nouă zile mie mi se pare o bătaie de joc. În primul rând, la adresa cetăţenilor. Peste tot, în ţările democratice, bugetul se analizează săptămâni la rând. Membrii comisiilor parlamentare, că e comisia de cultură, de muncă, fiecare, se întâlnesc şi discută aplicat”, a explicat Cristian Preda.

Acesta l-a criticat și pe ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, despre care a spus că „s-a jucat cu nişte cifre”. „Aflăm că Vâlcov a lucrat noaptea. Îşi bat joc de noi. Chiulangii de deputaţi şi senatori fac în nouă zile o analiză a bugetului. Soluţia e să plece acest guvern să aducem oameni competenţi, nu clienţi politici. Racolaţi de la Tăriceanu, de la Oprea. Toţi rataţii politicii româneşti, de la Oprea la Tăriceanu, fac guvernul acum”, a spus europarlamentarul Cristian Preda.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri