CRIZA FRANCULUI. Raiffeisen Bank scade dobânda la creditele în franci cu 0,5%

Data publicării:
banca raiffeisen-Publimedia-Andrei Spirache-1

„Am hotărât să scădem dobânda la aceste credite acum, deşi termenul de resetare era la 30 iunie 2015, pentru ca nivelul ratelor lunare să nu fie atât de afectat de majorarea cursului CHF (franc elveţian). Este încă o modalitate a noastră de a susţine clienţii în această perioadă dificilă. Cea mai eficientă modalitate de a sprijini clienţii care au dificultăţi de plată a ratelor rămâne însă restructurarea creditului, pe care o oferim de la caz la caz, încă din 2009", a declarat, într-un comunicat Vladimir Kalinov, vicepreşedinte retail banking, Raiffeisen Bank, informează Mediafax.

Raiffeisen Bank are 8.800 de clienţi cu credite în franci elvețieni. Toate creditele oferite sunt garantate cu proprietăţi imobiliare.

Începând cu anul 2009, banca oferă soluţii de restructurare pentru clienţii cu credite în franci elveţieni sau euro. Din 2012, Raiffeisen Bank oferă şi soluţii individualizate pentru clienţii cu dificultăţi financiare care doresc conversia creditelor din franci elveţieni sau euro în lei.

Raiffeisen este a treia bancă din România care anunță măsuri de ajutare a clienților în contextul crizei francului.

Luni, Volksbank România a anunţat că menţine pentru o perioadă de trei luni, până la 17 aprilie, cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, pentru a ajuta clienţii care au credite în moneda elveţiană.

Anterior, OTP Bank România, o altă instituţie de credit care are acordate împrumuturi în franci elveţieni, a anunţat că va aplica reduceri ale marjei de dobândă cu până la 1,5 puncte procentuale pentru clienţii cu împrumuturi în CHF cu dobândă variabilă, pentru o perioadă de trei luni, pentru a reduce impactul cursului asupra ratelor.

Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, 75.412 persoane fizice au credite în franci elveţieni, iar 95% din împrumuturi sunt concentrate la şase bănci.

Cursul francului elveţian anunţat de Banca Naţională a României a scăzut marţi cu 0,8%, la 4,4354 lei, după ce a înregistrat recorduri succesive în ultimele trei şedinţe.

Citiți și: 

Decizie în instanță: Rată în franci elvețieni, plătită la valoarea de 2,1 lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri