CRIZA FRANCULUI. Telespectator Digi24: „Dacă nu deschizi ochii, deschizi punga! Greşelile se plătesc”

Data publicării:
franci elvetieni-1

Adi Miller: „În 2008, băncile spuneau că ne recomandă credite ipotecare în franci elveţieni deoarece este monedă stabilă. Acum nu reuşim să mai plătim creditul”.

Marius Adrian: „Nu cred că ar fi corect să plătim noi toţi pentru creditele altora”.

Ely: „Totodată există şi riscul pe care şi l-a luat cetăţeanul când a făcut împrumutul! Contractul îi definea clar ce are de făcut sau ce se poate întâmpla în cazul schimbării ratei valutei! Aşa că într-un fel este şi riscul persoanei!”.

Călin Covaci: „Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, Statele Unite, sunt ţări unde s-a întâmplat, în masă, acelaşi lucru. Clienţii băncilor nu şi-au mai putut plăti creditele ipotecare şi au rămas fără casă. A fost o problemă legată de pierderea veniturilor, creşterea ratelor. Ce a făcut statul în aceste ţări? Nimic”.

Daniel Prioteasa-Rădoi: „O vorbă din popor spune: dacă nu deschizi ochii, deschizi punga! Greşelile se plătesc! Statul nu ar trebui să intervină deoarece, în final, vor plăti toţi românii!”

George Cana: „Dacă economia chiar ar fi mers în continuare ca în 2008 şi francul ar fi scăzut, acum acei clienţi ce făceau? Statul ar fi intervenit să ajute băncile? Dar pentru cei care aveau un salariu mult mai mic şi au luat un împrumut pentru un televizor, o maşină de spălat sau un frigider şi apoi au fost concediaţi, de ce nu se făcea nimic? Legea falimentului personal ar rezolva toate problemele, dar am impresia că nu se vrea aşa ceva, mai ales din partea bancherilor”.

Florin Brad: „Oare de ce atunci când francul a crescut semnificativ băncile nu au luat o decizie pentru reducerea comisioanelor şi dobânzilor pentru ca tot românul să-şi poată plăti ratele? Atunci când am contractat creditul nu am facut scoring pentru un credit în lei şi am fost direcţionat pentru un credit foarte performant în CHF”.

Mihai: „De ce în alte ţări, ca Germania, statul n-are nicio legătură cu băncile? Cine ia credite să le plătească”.

Dinu Constantin Dănilă: „Pe mine nu m-a despăgubit nimeni când am jucat la Caritas şi FNI. Aşa că orice are un risc. Nu trebuie statul să ne ajute. Trebuie noi să fim mai calculaţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri