Cu cât a crescut traficul aerian după relaxarea restricțiilor. Raport IATA

Data publicării:
Un avion decolează de pe aeroportul din Frankfurt
FOTO: Guliver/ Getty Images

Traficul aerian de pasageri a crescut cu 30% pe plan global în luna mai, faţă de aprilie, după ce companiile aeriene au redus preţul biletelor interne în medie cu 23%, pentru a încuraja revenirea clienţilor, arată un raport al Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA).

"Operatorii aerieni au nevoie de numerar din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) şi caută să încurajeze pasagerii să zboare, oferindu-le preţuri scăzute ale biletelor. Dificultatea o reprezintă majorarea costurilor, din cauza restricţiilor în vigoare", a declarat economistul şef al IATA, Brian Pearce, scrie Agerpres, preluând Reuters.

În Europa, companiile aeriene low-cost, inclusiv Wizz Air şi Ryanair, au anunţat că se aşteaptă să câştige clienţi de la operatorii de linie în urma preţurilor mai scăzute.

Pieţele asiatice, afectate de pandemie, încep să-şi revină, traficul intern în China, Coreea de Sud şi Vietnam înregistrând creşteri de 25%, apreciază IATA.

Recent, IATA a făcut un apel către guverne să ofere urgent lichiditate companiilor aeriene pentru a le ajuta să traverseze criza actuală, avertizând că mulţi operatori vor da faliment în câteva săptămâni dacă nu primesc ajutor.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri