Cum arată ”Dragonul de piatră”, vehiculul blindat realizat în parteneriat de România și Turcia

Data publicării:
1442233162 img20150914150656 1

Acesta reprezintă o soluție polivalentă, dezvoltată în cooperare cu industria românească de apărare, cu un grad ridicat de protecție balistică, în toate condițiile de mediu și pe orice tip de teren, potrivit Agerpres.

Compania Nurol Makina ve Sanayi A.S. a început producția de vehicule tactice blindate în cooperare cu Romarm la mijlocul anilor '90. Unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçin 4x4. Ejder Yalçin 4x4 este un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, ușor de întreținut și cu cheltuieli de mentenanță reduse. Având o capacitate de sarcină utilă de până la 4 tone și capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalçin 4x4 este o platformă ideală pentru diverse aplicații, cum ar fi "recunoaștere", "comandă și control" și "securitate națională".

"Sperăm ca autoritățile române să ne considere un partener de nădejde în producerea de vehicule militare performante, care să îndeplinească atât cerințele părții române, cât și ale altor țări. În viitor, sperăm la o colaborare mai strânsă cu industria românească de armament", spune Engin Aykol, director general al Nurol Makina ve Sanayi A.S.

Ejder Yalçin 4x4 are un sistem de suspensie independent în toate roțile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Autonomia și versatilitatea fiecărei anvelope îi conferă o mai bună stabilitate, siguranță la condus, inclusiv în zonele montane.

Capacitatea suplimentară de încărcare și de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platformă potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară și armament.

De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleași subsisteme și poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanță blindată.

Expoziția Black Sea Defense & Aerospace are loc în perioada 18 - 20 mai 2016, în incinta Romaero Băneasa, fiind la a șasea ediție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri