Sari la conținut

Cum ne alegem un apartament

Bugetul trebuie fixat în funcție de ofertele existente. Aveți în vedere de câți bani dispuneți și până unde puteți crește oferta pentru cea mai bună alegere.

De asemenea, verificarea apartamentului ales și a actelor este obligatorie. Aflați dacă locuința a fost construită conform normelor legale, dacă este ipotecată, dacă proprietarul are datorii, dacă are un titlu de vânzare sau dacă este proprietar unic.

Ca amplasare, atât centrul, cât și cartierele marginașe pot fi variante de luat în calcul, în funcție de transport: mașina personală sau mijloacele publice.

Dacă ne referim la anul de construcție, un apartament nou va aduce mai puține cheltuieli cu reparațiile, iar peste ani, îl puteți vinde la un preț mai bun.

Totodată, dacă sunteți în cautarea unui chilipir, puteți specula ocaziile create de falimentul sau insolvența unor ansambluri rezidențiale, ori, daca sunteți mai pragmatici, cautați locuințe scoase la vânzare de proprietari aflați într-o situație financiară grea sau apartamente aflate în proces de executare silită.