Cum se înființează un SRL-D, prin care tinerii primesc un ajutor de 10.000 de euro pentru a porni o afacere

Data publicării:
icon-2

În primul rând, pentru a înfiinţa un SRL-D trebuie să aveţi până în 35 de ani şi să nu mai fi avut nicio firmă până la momentul solicitării finanţării. Iar primul pas pe care trebuie să îl faceţi este să mergeţi la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul judeţului în care veţi avea sediul, pentru rezervarea numelui firmei. De obicei, această rezervare se obţine pe loc, însă, fiţi pregătiţi cu cel puţin zece variante de nume.

Următorul pas este completarea şi încheierea contractului de comodat şi a actului constitutiv, pe care, împreună cu rezervarea de nume, le veţi duce la orice bancă, pentru depunerea capitalului social. De aici veţi primi o chitanţă care atestă plata capitalului social. Cu această chitanţă, alături de celelalte acte şi de o copie după actul de proprietate al celui cu care aţi încheiat contractul de comodat, vă veţi întoarce din nou la Registrul Comerţului. Aici veţi completa formularele necesare dosarului de înfiinţare pe care le primiţi de la biroul de Informaţii al instituţiei.

Cu dosarul completat, vă veţi prezenta la ghişeul destinat depunerii sale. Teoretic, în a treia zi, dacă nu sunt probleme în dosar, actele oficiale ale firmei ar trebui să fie gata, iar Certificatul de Înregistrare va putea fi ridicat de la Registrul Comerţului. Odată obţinut, puteţi merge la orice magazin specializat pentru a vă realiza prima ştampilă.

Facilităţile înfiinţării unui SRL-D

- scutire de la taxa de înfiinţare la Registrul Comerţului

- scutire de la taxa de publicare în Monitor

- scutire de la plata CAS-ului

- credite garantate de FNG, până la 80.000 de euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri