Cum vor fi susținute creșterile salariale. Explicațiile Olguței Vasilescu

Data actualizării: Data publicării:
bani - bancnote de 100 lei8

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat într-un interviu exclusiv pentru Digi24 cum vor fi susţinute majorările din sectorul de stat. Proiectul, care merge în Parlament, prevede că de la 1 ianuarie 2018 salariile medicilor rezidenţi vor creşte de la 2.600 la 5.700 de lei. De altfel, Sănătatea este singurul domeniu în care majorările se aplică într-o singură tranşă, la începutul anului viitor. Celelalte creşteri salariale prevăzute de lege se vor face în etape, până în 2022.

„Mulți bani vin, culmea, chiar din faptul că noi creștem salariile, în sensul că, pe 10 miliarde, să zicem, cât vor fi creșterile anul acesta, statul român va încasa aproximativ patru miliarde înapoi, pentru că e vorba de contribuțiile care se acordă statului”, a spus ministrul Muncii.

Mai avem 2,7 miliarde, efectul de runda a doua al banilor intrați în economie, pentru că ei intră în consum. Mai avem 1,8 miliarde, ceea ce a însemnat creșterea salariului minim pe economie în întreg sistemul”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri