„Dacă investești în Bitcoin, pregătește-te să pierzi toți banii”. Un semnal de alarmă din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
bitcoin shutterstock_710889814

„Dacă vrei să investești în Bitcoin, pregătește-te să pierzi toți banii”, a avertizat Andrew Bailey, directorul executiv al Autorității Conduită Financiară din Marea Britanie, într-o intervenție în emisiunea „Newsnight” de pe BBC, transmite CNBC.

Britanicul a explicat că lipsa unui suport guvernamental și a unui sprijin din partea băncilor centrale pentru cea mai populară criptomonedă din lume este o dovadă că plasarea banilor în Bitcoin nu reprezintă o investiție sigură.

De asemenea, Andrew Bailey a mai precizat că, din punct de vedere al riscului investițional, Bitcoin seamănă cu jocurile de noroc.

CITIȚI ȘI: Fenomenul Bitcoin explicat

„Dacă te uiți la ce s-a întâmplat în acest an... Eu aș avertiza oamenii... Știm foarte puține lucruri despre cum se formează cotația Bitcoin”, a adăugat șeful Autorității britanice de Conduită Financiară.

În următorii doi sau trei ani, cotația bitcoin va ajunge la 100.000 de dolari, iar în următorii douăzeci de ani, ar putea crește la 1 milion de dolari, a afirmat recent șeful Social Capital, Chamath Palihapitiya.

CITIȚI ȘI: Bitcoin. Ce este, cum a apărut și cum funcționează moneda care a revoluționat industria financiară mondială

Chamath Palihapitiya a spus că el și doi priteni de-ai lui au deținut, la un moment dat, în 2013, 5% din întregul pachet de acțiuni al bitcoin.

„Acesta este acum un joc de încredere. Nu există altă utilitate. Este un fenomen fantastic și un depozit de valoare împotriva regimurilor autocratice și a infrastructurii bancare, despre care știm că sunt corosive modului în care lumea trebuie să funcționeze corect”, a afirmat șeful Social Capital.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri