Dan Barna, la Digi24: Bugetul va împinge România la subdezvoltare

Data actualizării: Data publicării:
dan barna ID64588_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Președintele USR, Dan Barna. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele USR, Dan Barna, a vorbit la Jurnalul de Seară de la Digi24 despre decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite bugetul pe 2019 în Parlament. Este în linia constituțională, spune Dan Barna.

În opinia sa, bugetul pe anul acesta, dacă va fi adoptat în forma actuală, „va împinge România la subdezvoltare și, cororborat cu această ordonanță 114, lucrurile nu arată deloc bine pentru România. Avem problema justiției, pe de o parte, despre care vorbim de doi ani și jumătate – și de doi ani și jumătate nu vorbim despre economie. Acum a devenit obligatorie discuția despre economie”, a spus Dan Barna.

Lucrul cel mai grav, deși poate nu e vizibil, este coborârea standardului României. Faptul că agențiile de rating – care le spun investitorilor cât de credibilă este o economie sau alta – în momentul de față, România suferă de un deficit uriaș de încredere. Faptul că Standard & Poor's tocmai a anunțat că va duce ratingul la negativ înseamnă nu că nu vor mai veni investitori, ci și că fondurile existente vor investi mai puțin”, a continuat el.

România se împrumută la cea mai mare dobândă din Europa”, a mai spus Dan Barna.

În ceea ce privește veniturile românilor, Dan Barna a spus: „I-am întrebat și pe colegii din PSD unde este această bunăstare, în condițiile în care orice lider PSD care vorbește, iese pe stradă, este huiduit sau înjurat. Oamenii sunt disperați și exasperați de ceea ce se întâmplă. Unde e dezvoltarea, unde sunt sutele de km de autostradă pe care ni i-au promis? Că nu le vede nimeni. S-a ajuns... miștourile cu ne facem fiecare câte un kilometru fiecare în spatele casei – pare o realitate din alt film, iar dl Petre Daea pare un permanent stand-up comedy”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri