Dancă: Va fi nevoie de o ajustare a deficitului care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar

Data actualizării: Data publicării:
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Restructurarea aparatului bugetar, despre care PNL a vorbit încă de la preluarea guvernării, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, dar va fi necesară, în condițiile în care România a avut cheltuieli mari pentru a preveni criza economică, iar deficitul bugetar va trebui redus, a spus la Digi24 Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului.

Numărul celor angajați în sectorul public în noiembrie 2019 era de 1,3-1,4 milioane. E în continuare la același nivel. A apărut criza sanitară COVID, a fost nevoie ca Guvernul să se concentreze pe alte priorități, pentru salvarea vieții și sănătății populației și acest lucru s-a făcut și cu un necesar de resurse financiare și umane suplimentar”, a spus Ionel Dancă la Digi24.

Acest obiectiv al restructurării aparatului bugetar și al reducerii nu numai că este absolut necesar, el va fi făcut. Având în vedere necesarul de cheltuieli bugetare are a crescut enorm ca urmare a cheltuielilor făcute cu criza sanitară și a cheltuielilor făcute pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor, veniturile, toate măsurile de sprijin pe care le-am adoptat în această perioadă, vor reclama în perioada următoare, pentru anul următor, o ajustare a deficitului bugetar care trebuie făcută inclusiv prin restructurarea aparatului bugetar”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri