Darea în plată, scutită de impozit doar la prima operațiune

Data publicării:
apartamente-ponta

Scutirea va fi acordată indiferent dacă creditul respectiv este garantat cu una sau mai multe proprietăţi imobiliare. Vor beneficia de această prevedere şi cei care au fost executaţi silit, inclusiv cei care au apucat să achite impozitul, având posibilitatea să ceară restituirea lui, potrivit proiectului de act legislativ. Va beneficia de această scutire orice persoană fizică, indiferent de calitatea pe care o are în contractul de credit şi care apelează pentru prima dată la darea în plată.

Pentru orice dare în plată ulterioară, se plăteşte impozitul pe transferul proprietăţii imobiliare, menţionează Finanţele. Persoanele care au fost deja executate silit şi care apelează la legea dării în plată pentru a  li se anula datoriile rămase nu vor mai trebui să achite impozitul pe transferul bunurilor imobile din patrimoniul personal.

Totodată, cei care l-au achitat sub orice formă pot cere restituirea acestuia după intrarea în vigoare a ordonanţei. În prezent, persoanele fizice care au fost supuse executării silite a imobilului ipotecat printr-un contract de credit au obligaţia plăţii impozitului aferent venitului din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri