Datoria externă a României a scăzut

Data publicării:
bani 3

Datoria externă totală, publică şi privată, a scăzut în luna august sub pragul de 90 de miliarde de euro. Suma este cu cinci procente mai mică decât cea înregistrată la sfârşitul anului trecut. Din datoria externă totală, datoria statului pe termen lung este de aproape 30 de miliarde de euro, în scădere cu aproape 9%. În primele opt luni ale anului s-a redus şi datoria externă pe termen lung a firmelor, care a ajuns la 38,6 miliarde de euro.

Străinii aduc din nou bani în băncile românești

Străini au reînceput să aducă bani în băncile româneşti. Depozitele clienţilor străini au crescut cu 100 de milioane de euro în luna august şi au ajuns astfel la 5,3 miliarde de euro. Avansul vine după ce în iunie şi iulie clienţii străini au retras bani din băncile româneşti pe fondul reducerii dobânzilor. Acum însă, aceştia revin în România din cauza intensificării problemelor economice din ţările în curs de dezvoltare.

Vânzările de maşini de lux, în creştere

Vânzările de maşini de lux, cu preţuri de peste 100.000 de euro, sunt în creştere. În primele nouă luni ale anului, în România au fost înmatriculate 188 de astfel de automobile, cu 25 mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2014. Cele mai multe modele au fost vândute de Porsche - 155. Pe locul doi în topul preferințelor românilor bogați a fost marca Maserati, urmată de Bentley, însă vânzările lor sunt mult mai mici decât ale liderului acestui segment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri