Deciziile luate de reprezentanții IMM-urilor, dacă ar ajunge miniștri

Data actualizării: Data publicării:
1498840395original_img_3996

Informatizarea administraţiei, specializarea funcţionarilor şi o legislaţie care nu se modifică la câteva luni, acestea sunt măsurile propuse de reprezentanţii firmelor mici şi mijlocii, dacă ar ajunge miniştri. IMM-urile au 2,5 milioane de angajaţi, circa jumătate din numărul total de salariaţi din economie.

„30% din funcționarii publici să fie sprijiniţi să îşi deschidă firme, să vadă şi ei cum se câştigă un leu”, spune Neculai Viţelaru, președintele Patronatului IMM-urilor din regiunea Nord-Est.

„S-ar face un studiu de impact asupra productivitaţii muncii acestora în funcţie de sarcinile pe care le au”, adaugă Ioan Mintaş, directorul unei firme de construcţii.

„Eu aș reseta tot sistemul legislativ”, subliniază Ana Dincă, directorul unei firme de audit.

Sunt câteva dintre lucrurile pe care antreprenorii le-ar face pe loc, daca ar putea. Sunt oameni de afaceri care reprezinta IMM-urile, adică aproape 600.000 de firme. Şi care se confruntă în fiercare zi cu problemele şi neajunsurile sistemului.

Trebuie informatizare , unde erau șapte în birou să rămână doi şi să împartă salariile la ceilalți cinci”, mai spune Neculai Viţelaru.

„Atâta timp cât nu ai o experiență, să fi condus o întreprindere în care să ai cel puţin 50 de angajaţi, să stii ce înseamnă să le dai salarii, să plăteşti obligaţiile la bugetul statului nu poţi să spui că ai o experienţă de ministru”, afirmă Ioan Mintaş.

România are în jur de 30 de IMM-uri la 1.000 de locuitori, număr care plasează ţara pe penultimul loc în Uniunea Europeană, potrivit datelelor europene.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri