Delegația FMI, discuții cu miniștrii implicați în acordul preventiv

Data publicării:
logo FMI

Discuțiile reprezentanților FMI cu oficialii români reprezintă ultima rundă de negocieri pentru măsurile economice care urmează să fie implementate până la viitoarea misiune de evaluare.

La sfârșitul lunii noiembrie s-a aprobat un nou acord cu România. Instituția financiară a pus la dispoziţie statului român două miliarde de euro, bani care urmează să fie folosiţi doar în caz de nevoie. Acordul vine la pachet şi cu o serie de obligaţii. Dobânzile pentru această sumă vor fi plătite, indiferent dacă o foloseşte sau nu, iar Guvernul s-a angajat să mărească şi impozitele.

Reprezentanţii Finanţelor au discutat, joi seară, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) principalele politici fiscale şi indicatorii principali ai bugetului de stat pentru 2014.

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că, în premieră pentru întâlnirile cu delegaţia FMI, din partea autorităţilor române s-a solicitat ca Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) să bruieze pentru a împiedica interceptările, iar telefoanele mobile ale funcţionarilor ministeriali prezenţi la întâlnire au fost reţinute înainte de intrarea în sală.

„Solicitarea a venit din partea ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, iar STS a instalat în sala de discuţii un echipament de bruiaj. De altfel, funcţionarilor de la Finanţe prezenţi la discuţii li s-a cerut să depună telefoanele mobile într-o cutie specială, fiind întocmite şi liste nominale cu cei care au luat parte la negocieri”, au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, doar membrii delegaţiei FMI şi CE, precum şi demnitarii de la Finanţe au putut să păstreze asupra lor telefoanele mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri