Delegația FMI, vizită-surpriză la Guvern după aprobarea privatizării CFR Marfă

Data publicării:
sediul guvernului mediafax

Actualizare 18.23. Reprezentanții FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale au plecat de la Palatul Victoria. Aceștia s-au întâlnit cu premierul Victor Ponta și cu miniștii Finanțelor și Bugetului, conform informațiilor obținute de Digi24.

________________________

Vizita nu era în programul delegației FMI, care avea astăzi întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Economiei și Ministerului Energiei.

Totuși, la o jumătate de oră după ce premierul a anunțat oficial că în ședința de Guvern a fost aprobată hotărârea privind privatizarea CFR Marfă și că aceasta va fi trimisă la CSAT pentru avizare, mașinile reprezentanților Fondului au sosit la sediul Guvernului.Delegația FMI discută în acest moment cu premierul.

România s-a angajat în fața FMI să privatizeze CFR Marfă, care acumulase datorii importante.

Procedura de privatizare a companiei de stat a fost lungă și controversată. În plus, aceasta nu a fost încă finalizată, deoarece contractul cu Grup Feroviar Român, care a cumpărat pachetul majoritar la CFR Marfă, nu a fost încă semnat. Acum se pasează responsabilitatea la președinte, prin trimiterea hotărârii de guvern în CSAT. Acest lucru nu ar fi neapăreat necesar, din moment de avizul a fost deja dat, înainte de a se începe procedura de privatizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri