Dezvoltatorii imobiliari construiesc mini-oraşe în oraș

Data publicării:
blocuri in constructie

După cinci ani în care au construit apartamente la periferia Bucureştiului sau pe suprafeţe mici de teren din oraş, constructorii mizează, din nou, pe proiectele din cartierele aglomerate. Preţul pământului în vestul sau în sudul Capitalei e în continuare la jumătate faţă de cel din zona de nord, aşa că profitul poate fi considerabil. Doar în zona Metalurgiei sunt în construcţie două ansambluri rezidenţiale. Unul dintre ele e ridicat de un grup de investitori din Emiratele Arabe Unite, Spania şi România.

„Se diminuează riscul din partea celor care vor să dezvolte un proiect, nu mai trebuie să achiziţioneze cu bani mulţi terenul, preferă să facă un parteneriat cu proprietarii terenurilor care nu de puţine ori sunt şi dezvoltatori”, explică Andreea Comşa, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

Cele 15 blocuri ale unui ansamblu rezidențial aflat în apropiere de stația de metrou Dimitrie Leonida vor avea panouri fotovoltaice, care vor reduce semnificativ factura de curent pentru spaţiile comune din ansamblul rezidenţial.

Al doilea proiect e ridicat pe terenul fostelor sere Berceni. Cinci dezvoltatori vor să construiască până în 2020 un mini-orăşel cu 15.000 de apartamente. O cifră-record, dacă ţinem cont că toți constructorii adunaţi la un târg imobiliar prezintă atâtea locuinţe.

Terenul unei foste fabrici a fost ţinta ideală şi pentru un grup de investitori turci. Blocurile pe care aceştia le au în plan sunt la doar 200 de metri de metroul din cartierul Militari. Proiectul, amplasat pe terenul fostei fabrici Turbomecanica, va avea în total 1300 de apartamente. Primul bloc este deja în construcţie şi va fi gata în noiembrie anul acesta.

Nu e singura construcţie de acest fel. În zona Theodor Pallady, pe un teren de peste 15 hectare, vor fi ridicate 6.000 de apartamente. Cei doi dezvoltatori vor să construiască chiar şi blocuri cu 30 de etaje.

Vor găsi clienţi, spun consultanţii, dacă proiectele respectă regulile de urbanism. Nu se întâmplă aşa la periferie, unde dezvoltatorii au construit haotic.

Să nu mai vedem bloc de P+3 construit lânga bloc de P+6. Să nu mai vedem străzi de doi metri pe care să vedem străzi care să se intersecteze. În continuare apropierea de metrou este un avantaj pentru construcţia de rezidenţial, principalele puncte de atracţie sunt din apropierea metroului, grădiniţă, parc”, spune Vlad Vlăsceanu, consultant.

În prima parte a anului trecut au fost gata de două ori mai multe apartamente noi decât perioada similară din 2007.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri