Cea mai mare asigurare de viață. Câți bani a primit familia unui român care a murit anul trecut

Data publicării:
lei bancnote romanesti
Foto: GettyImages

Cea mai mare indemnizaţie plătită în baza unei poliţe de asigurare de viaţă în 2020 a depăşit 1,18 milioane lei pentru un deces, potrivit Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În cazul asigurărilor pentru îmbolnăvire gravă, cea mai mare poliță plătită anul trecut a fost de 839.000 de lei, iar pentru invaliditate permanentă - de 150.000 lei, mai arată UNSAR.

Rolul asigurărilor de viaţă este acela de a oferi, în primul rând, protecţie în faţa unor evenimente precum accidentele, îmbolnăvirile sau decesul, atenuând consecinţele financiare şi completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public, precizează UNSAR.

„Asigurările sunt o plasă de siguranţă în faţa riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei. Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei”, a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR, potrivit Agerpres.

Tot mai mulți români se asigură

În primul semestru din 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a înregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 şi până în prezent, în creştere semnificativă cu peste 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depăşind nivelul de 1,34 miliarde lei. Astfel, tendinţele remarcate la nivelul anului trecut continuă, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Prin funcţia lor principală, cea de protecţie, asigurările de viaţă pot contribui la reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale. Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi”, a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

Partenerii noștri