Germania și Franța susțin impozitul de 21% pe profitul multinaționalelor

Data publicării:
ilustratie creativa pentru afaceri
Sursa foto: Profimedia Images

Miniştrii de Finanţe din Germania şi Franţa au declarat marţi că susţin ideea unui impozit minim de 21% pe profitul companiilor, o propunere lansată de Guvernul american, relatează Reuters.

"Personal, nu am nimic împotriva propunerii SUA", a declarat ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, într-un interviu publicat în cotidianul Zeit Online. "Dacă acesta va fi rezultatul final al negocierilor, şi noi am fi de acord", a declarat la rândul său ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire.

La începutul acestei luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, anunţa că SUA vor face presiuni asupra partenerilor din G20 pentru adoptarea unui impozit minim pe profitul companiilor valabil la nivel global şi a avansat cifra de 21%, informează Agerpres.

O cotă de impozitare de 12,5% pentru multinaţionale a fost discutată în cadrul noilor reguli negociate în Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), care pregăteşte şi ea un plan vizând un impozit minim pe profit la nivel global.

Olaf Scholz şi Bruno Le Maire urmează să aibă marţi o rundă de discuţii, iar printre subiectele abordate se va număra şi accesarea banilor din Fondul european de relansare.

Partenerii noștri