Monedele virtuale ajung la o valoare istorică: Piața a depășit 2 trilioane de dolari

Data publicării:
o monedă de bitcoin
Criptomoneda Bitcoin. Foto: Profimedia Images

Capitalizarea de piață a criptomonedelor a depășit luni un vârf istoric de 2 trilioane de dolari, potrivit datelor CoinGecko și Blockfolio. Câștigurile din ultimele câteva luni au atras atât investitori instituționali, cât și mici investitori, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Creșterea a fost condusă de bitcoin, care s-a menținut la o capitalizare de 1 trilion de dolari timp de o săptămână. Bitcoin a crescut cu 1,4%, la 59.045 dolari. De când a atins un vârf la peste 61.000 de dolari la mijlocul lunii martie, Bitcoin s-a tranzacționat într-un interval relativ restrâns.

Analiștii spun că, atâta timp cât Bitcoin rămâne peste 53.000 de dolari, va putea să-și mențină capitalizarea de 1 trilion de dolari.

Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă în ceea ce privește capitalizarea pieței, a crescut cu 1,3%, la 2.103 dolari și o capitalizare de 244 miliarde de dolari luni. Vinerea trecută moneda a atins valoarea record de 2.144,99 dolari.

Grayscale Bitcoin Trust, un vehicul de investiții cotat la bursă de 35 de miliarde de dolari, care deține bitcoin, a declarat că își menține angajamentul de a se converti într-un fond tranzacționat la bursă.

Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce ethereum a câștigat aproape 190%. Ambele au depășit masiv clasele de active tradiționale, susținute de intrarea companiilor de masă și a investitorilor mari în lumea criptomonedelor, inclusiv Tesla și BNY Mellon.

Partenerii noștri