Proiectele de energie regenerabilă prin PNRR pot fi depuse până la 15 iunie. Termenul a fost prelungit

Data actualizării: Data publicării:
panouri solare
Foto: Profimedia Images

Ministerul Energiei anunță că a prelungit de la 31 mai la 15 iunie 2022, ora 17:00, termenul de depunere a proiectelor de energie regenerabilă prin PNRR.

"Investiţiile în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, sunt o prioritate pentru noi. De aceea am semnat ordinul pentru modificarea ghidului specific - Condiţii Specifice de accesare a finanţării din fonduri europene aferente PNRR aferent Măsurii de investiţii I.1 din cadrul Componentei C.6 Energie - Pilonul I.

Am încredere că vor fi depuse multe proiecte, pentru că există interes", a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Ghidul Specific, care poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica "Finanţări Europene - PNRR", are ca obiect sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană şi solară, cu sau fără instalaţii de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la reţea - luna iunie 2024.

Valoarea ajutorului de stat acordat pentru energie eoliană în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum: 1,3 milioane de euro/MW- pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv) şi de 650.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

La energie solară, maximul este 750.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate între 0,2 MW (exclusiv) şi 1 MW (inclusiv), şi 425.000 euro/MW - pentru capacităţi instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15 milioane de euro pe întreprindere, pe proiect de investiţii. 

Partenerii noștri