Sari la conținut

Disputa ANPC-Metrorex. Reprezentanții regiei: metroul funcționează normal

Foto: GettyImages

Trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă, arată Metrorex într-un comunicat de presă remis joi la orele prânzului.

”Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC (...) din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens”, afirmă oficialii regiei de transport.

Responsabilii Metrorex resping orice ipoteze ale incidentului privind o posibilă depășire a distanței standard de către cea dintre marginea peronului și cea a vagonului de metrou. ”Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.”

Potrivit declarațiilor făcute de șeful ANPC, Paul Anghel, distanţa dintre marginile peronului și a garniturii era de 25 de centimetri, peste limita normală, consecință a faptului că peroanele au fost sparte pentru a permite circulația unui lot de garnituri ce erau prea late.

Metrorex spune că a prezentat și explicat inspectorilor ANPC toate aceste aspecte și că ”nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou”.

COMUNICATUL SC METROREX

„Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o SITUAŢIE PETRECUTĂ ÎN DATA DE 12 IANUARIE 2016, ORA 12 ŞI RECLAMATĂ LA ANPC ÎN DATA DE 20 IANUARIE 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri”.

Pe aceeași temă