DNA începe investigarea contractelor de deszăpezire ale CNAIR

Data publicării:
deszapezire crop Autostrada

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova sunt aşteptaţi astăzi la DNA. Ei vor da explicaţii în legătură cu mai multe contracte încheiate cu firme care se ocupau cu deszăpezirea, contracte despre care anchetatorii spun că ar fi date cu dedicaţie.

Un număr de 15 angajaţi de la Drumuri Regionale Craiova, entitate subordonată Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR), au fost chemați miercuri dimineață la DNA pentru a da explicații procurorilor privind modul de derulare a unor contracte de întreținere a drumurilor pe timp de iarnă.

Surse din cadrul CNAIR au declarat pentru Digi24.ro că ancheta ar viza derularea unui contract-pilot de deszăpezire, semnat de firma lui Theodor Berna, respectiv Tehnologica Radion, cu DRDP Craiova. Contractul, parte a unui proiect de asistență internațională în domeniu, era unul dur la adresa constructorului. Contractul includea penalități drastice, aplicate direct în facturi, în situația în care constructorul nu își îndeplinea obligațiile, cum ar fi astuparea gropilor, asigurarea circulației pe drumurile deszăpezite.

Informațiile sunt că Theodor Berna ar fi făcut un denunț în privința acestui contract. Cel mai probabil constructorul ar fi fost iertat de penalități importante pentru neîndeplinirea țintelor propuse în contract. Nu în ultimul rând, cercetarea a privit și contracte din anii anteriori. Procurorii investighează dacă firmele de construcții aveau toate utilajele de deszăpezire necesare, pentru care au fost plătite, și dacă nu cumva facturile au fost umflate prin majorarea mincinoasă a duratelor de intervenții în deszăpezire.

Valorile facturilor achitate firmelor de deszăpezire sunt dependente de aceste durate de intervenții. Sursele menționate au afirmat că sunt cercetați angajați ai secțiilor din Craiova, Olt, Gorj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri